Over IlonA Visser

Ilona Visser volgde een opleiding tot beeldend kunstenaar aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. In Nieuwpoort woont en werkt zij in atelier en expositieruimte H48 Gallery. Zij is tevens werkzaam als docent tekenen, materiaal- en kleurenleer aan het Nimeto te Utrecht.

Haar autonome oeuvre bestaat sinds 2010 uit stiksels op doek. Een techniek, die ze ontwikkeld heeft vanuit een brede achtergrond van het maken van schilderijen, tekeningen, etsen en beelden, maar ook uit videoperformances en vormgeving van theatervoorstellingen. Haar inspiratie ligt in de dingen van alledag: een lichtval op het water, een koppel ganzen, een gezonken hekwerk, voorbijgangers, bladstructuren en wat dies meer zij. Haar lesgeven is gericht op de individuele ontwikkeling van de cursist. Hierbij staat het vergroten van de ontvankelijkheid voor waarnemingen en het omzetten daarvan naar een eigen beeldtaal centraal.

Mijn werken gaat over 'zijn'; niet noodzakelijk het 'ZIJN' van de filosofen, maar over het 'zijn', de wezenlijke aanwezigheid van een mens, de ervaarbare roerselen van de ziel. verlangen naar oneindigheid in het besef van de eindigheid van het menselijk bestaan. Thema's in mijn werk zijn: geboorte, dood, hoop en verlangen. In een poging de ervaring van een moment, een toestand van verstilling en tijdloosheid, te vangen, ga ik uit van mijn eigen zijn als mens.

'Als het leven mij aanraakt, dan gevoel ik de behoefte om deze aanraking door middel van verf of woorden terug te geven'
-openingszin van het eerste dagboek van Theo van Doesburg (1902)


Prijzen op aanvraag.
Categorie:
Zienzucht


Stiksels op doek door IlonA Visser

- Klik voor meer info -
Categorie:
2D


Kunstwerken in 2D door IlonA Visser

- Klik voor meer info -
Categorie:
3D


Kunstwerken in 3D door IlonA Visser

- Klik voor meer info -
Categorie:
In opdracht


Kunstwerken door IlonA Visser, in opdracht gemaakt

- Klik voor meer info -