Kaarsjesavond

Sinds het jaar 2000 viert Nieuwpoort elke tweede woensdag van december Kaarsjesavond. Vanaf 19:00 uur wordt de straatverlichting gedoofd en wordt op de Dam een grote kerstboom ontstoken. Honderden kaarsen verlichten het stadhuis, de straten en de huizen van het historische stadscentrum.

H48 Gallery sluit bij deze viering aan met ieder jaar een nieuw lichtobject, veelal uitgevoerd door vereniging Kreaktief, een samenwerkingsverband tussen beeldend kunstenaars vanuit verschillende disciplines.

Vanaf 18:30 worden op de Dam lampionnen uitgedeeld voor de traditionele rondgang door Nieuwpoort. Tijdens een wandeling door het pittoreske Nieuwpoort kunt u genieten van optredens van een aantal koren en muziekgezelschappen. Er zijn verrassende optredens op sfeervolle plekjes. Het met ontelbare kaarsen verlichte stadhuis, de levende kerststal met herders en schapen voor de kerk en de creativiteit in en om de huizen van de stadsbewoners maken dit sfeervolle evenement compleet. In het imposante Arsenaal wordt een kleine kerstmarkt gehouden.

Tijdens Kaarsjesavond proeft u de kerstsfeer in een betoverend mooie setting. Kaarsjesavond sluit om 21:00 uur, dan gaat de straatverlichting weer aan. Een evenement dat u niet mag missen!

Zie voor meer info: www.vestingstadnieuwpoort.nl.