'Voorbij de horizon'

Door: Frans de Jong
Wanneer: 14 april t/m 9 juni 2012

Vanaf 14 april zal bij H48 Gallery in Nieuwpoort een overzicht te zien zijn van de beeldende uitingen van Frans de Jong. De tentoonstelling onder de titel 'Voorbij de horizon, verder kijken dan wat er is' zal om 16.00 uur geopend worden door Hans van Maanen, emeritus hoogleraar Kunst en Maatschappij & Theaterwetenschappen. De titel is ontleend aan zijn surrealistische landschappelijke schilderijen die gebaseerd zijn op waarnemingen tijdens reizen naar Zuid-Afrika, Schiermonnikoog en Toscane. Thema's komen voort uit zijn eigen ervaringen, reizen, (kunst)geschiedenis, mythen en filosofie. In het werk wordt de wenkende horizon telkens doorbroken door een menselijke gedaante of een object.

Frans zegt zelf over zijn werk: "Je hebt de horizon nodig om je te oriënteren. Wie ben ik? Wat zit er in het verschiet? Je kunt niet altijd met het mogelijke bezig zijn, maar het is ook heel beklemmend om alsmaar te denken: dit is het dan. Voorbij de horizon, verder kijken dan wat er is geeft mij ruimte in denken, voelen, willen en handelen."

De schilderijen nodigen uit een verhaal te ontdekken, het verhaal van de kijker. Naast de schilderijen worden tekeningen en beelden getoond waarmee de bezoeker zich een compleet beeld kan vormen van deze kunstenaar.

Openingstijden vrijdag van 12.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur; 4 mei is de galerie gesloten; 5 mei is Frans zelf aanwezig.

« terug