'Na 2013'

Door: Olaf de Bruijn & Jaap van den Berg
Wanneer: 25 januari t/m 15 februari 2014

Werk van Olaf de Bruijn en Jaap van den Berg, winnaars van de kunstprijs LaLecq 2013

Op 25 januari 2014 om 16.00 start bij H48 Gallery in Nieuwpoort de tentoonstelling 'Na 2013' met als subtitel: 'de heren exposeren'. Deze tentoonstelling is samengesteld uit werk van de winnaars van de Kunstprijs LaLecq 2013 van de vereniging Krimpener Kunstwaard met het thema: 13. Uit een veelzijdig aanbod aan werk kwamen Olaf de Bruijn en Jaap van den Berg als winnaars uit de strijd.

Olaf de Bruijn, winnaar van de amateurkunstenaars schildert met acryl op doek. Naast zijn winnend: Apollo 13 toont hij nieuw werk. Zijn beeld wordt gekenmerkt door een strakke horizontale vlakverdeling, waarbij ritme, kleur en textuur een rol spelen.

Jaap van den Berg, een echte waterfotograaf, winnaar binnen de cathegorie professionele kunstenaars, toont naast het winnende werk een nieuwe serie foto's van de Nederlandse kust. Zijn uitgelezen composities worden gekenmerkt door het langzaam onthullen van belangrijke details in een openschijnlijk makkelijk te lezen beeld. Dit Krimpener Kunstwaard initiatief is te gast bij H48 Gallery in Nieuwpoort, waar Gerjo Goudriaan, winnaar van de kunstprijs LaLecq in 2010 op zaterdag 25 januari de tentoonstelling zal openen.

« terug