Installatie I en II

Door: Jaap van den Berg
Wanneer: 13 t/m 21 september 2014

Jaap van den Berg uit Bergambacht exposeert tijdens de Kunststroming 2014, een kunstroute langs de Lek, georganiseerd door de vereniging Krimpenerkunstwaard bij H48 Gallery. Het thema dit jaar 'De magie van lucht'. Binnen dit thema zullen twee multimedia installaties te zien zijn.

Jaap van den Berg is bekend van fotowerken van constructies, spiegelingen en landschappen met als onderwerp: water. Hij fotografeert voornamelijk langs de oever van de Lek en in de Krimpenerwaard. Eind vorig jaar won hij de eerste prijs bij de professionals bij de vereniging Krimpenerkunstwaard tijdens de tentoonstelling: Kunstprijs La Lecq.

Installatie I: Sinds twee jaar werkt Jaap van den Berg aan het multimedia project 'Waarom gaat het goed in je leven?'. Hij stelt deze vraag aan honderden mensen en kreeg in 2012 van een klein jongetje het antwoord 'Omdat ik lucht krijg'. In de opstelling bij H48 Gallery zullen 7 combinaties van zwart-wit portretfoto's met de bijbehorende audiofragmenten worden opgesteld. Vanuit geroezemoes zullen flarden tekst tot je doordringen: antwoorden op de vraag 'Waarom gaat het goed in je leven?'. Eind 2016 zal het project resulteren in een grote expositie in Museum Gouda. Nu alvast een voorproef.

Installatie II: 'Leven. Adem. Dood.' is een presentatie waarin de toeschouwer wordt uitgenodigd liggend op een zwarte monoliet beelden van wolken te ervaren, ondersteund door geluid. Met behulp van 10.000 foto's en filmfragmenten en een geluidsspoor van Henri Boere biedt Jaap ruimte voor overdenking over de weg van geboorte naar dood.

Ter gelegenheid van deze tentoonstelling is H48 Gallery in de weekenden van 13 en 14 september en van 20 en 21 september open op zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur en op zondag van 12:00 tot 17:00 uur. Op zondag 14 september van 15.30 tot 17.00 uur kunt u in gesprek met Jaap over de installaties.

« terug