Glazen Landschap

Door: Karin Kramer
Wanneer: 16 september t/m 28 oktober 2006

'Glazen Landschap' is de titel van de tentoonstelling van werk op glas van Karin Kramer. Over haar werk zegt Karin zelf:

"Mijn schilderijen zijn vooral geboren vanuit het kijken naar de diepte en spiegeling van water, de verrassingen van het landschap in de Alblasserwaard of in onze eigen tuin en het experimenteren met veel verschillende (schilders-)materialen op glas. Daarnaast ben ik ook geïnteresseerd in beeldelementen als kleur, lijn en ritme.

Ik heb het afgelopen jaar veel gefotografeerd in mijn directe leefomgeving. Tijdens de wandelingen met de honden langs steeds weer dezelfde route ging ik steeds meer van het landschap zien, alsof haar geheimen langzaam ontsloten werden. Er valt zoveel te zien! Ik genoot bijvoorbeeld van het water langs de Tiendweg; schaduwen, planten, weerspiegeling van wolken op water of het lijnenspel dat een insect maakt boven water. Hetzelfde gold voor het volgen van de sporen van een slak door onze tuin; grillig, langzaam, boeiend!

De tentoonstelling in H48 toont tekeningen, schilderijen, foto's of combinaties hiervan die elk hun aanleiding hadden in wat buiten is. Tegelijkertijd is dat wat ik maak natuurlijk volkomen subjectief, in die zin gaat deze tentoonstelling eigenlijk ook helemaal niet om wat er buiten te zien is, maar wordt er eerder getoond wat er binnen bij me leeft. Daarmee hoop ik dat toeschouwers soms ook zichzelf herkennen en geraakt worden door een sfeer van intimiteit, verstilling, en kwetsbaarheid."

Karin Kramer, 12/9/2006

« terug