'It's only the end of the world'

Door: Mel Chan
Wanneer: 1 maart t/m 19 april 2014

In de expositie 'It's only the end of the world' presenteert Mel Chan een serie schilderijen, olie op doek, van ogenschijnlijk onschuldige wolkpartijen. Het zijn echter weergaves in zachtroze tinten van brandhaarden en stofverplaatsingen ten gevolge van vulcaanexplosies. Zachtroze tinten, die de hardheid verzachten. De titel 'It's ONLY...' geeft aan dat in de veelheid van berichtgeving via de media ernstige gebeurtenissen bijna gewoon worden. Of zo overweldigend, dat het iets wordt om lacherig over te doen wanneer dergelijke beelden tussen neus en lippen door voorgeschoteld worden tijdens bijvoorbeeld het avondeten.

Mel Chan kun je zien als een kunstenaar met een voorliefde voor filosofie, in staat op kunst te maken als schilder én als conceptueel kunstenaar.

Naast de schilderijen is een aantal presentaties te zien van boeken, ingelijst en voorzien van titel. Ze geven inzicht in de representatie van beeld in print. Combinaties van beeld, vormgeving, uitsnedes zijn de elementen van onderzoek. Mel Chan geeft deze veelal opengeslagen boeken een titel mee, die inzicht geeft in haar kijkwereld, op een manier die je eigen waarneming verandert en aanscherpt.

« terug