A.D. 2008

Door: Ad Dekkers
Wanneer: 20 september t/m 29 november 2008

Op 20 september 2008 start in H48 Gallery te Nieuwpoort een expositie over het werk en de persoon Ad Dekkers. Deze kunstenaar werd 70 jaar geleden in Nieuwpoort aan de Lek geboren en werkte tot aan zijn dood in het nabijgelegen Gorinchem.

De expositie toont een aantal tekeningen, reliëfs, preegdrukken en transparanten van Ad Dekkers. Ook zijn er interviews te zien en te horen met en over Ad Dekkers en er zijn diverse catalogi van zijn exposities te bezichtigen. Het in 1969 verschenen boek Reliëfs is tijdens de expositie bij de galerie te verkrijgen, alsmede het speciaal voor deze gelegenheid geschreven essay Squaring the circle. De expositie loopt onder de naam A.D. 2008 tot 29 november 2008 en zal worden geopend door Piet Augustijn, conservator hedendaagse kunst van het Gorcums Museum. De galerie houdt deze expositie ter gelegenheid van het 70ste geboortejaar van Ad Dekkers in zijn geboorteplaats Nieuwpoort.

De expositie heeft uitdrukkelijk ook een informatief en educatief doel en is daarmee uitermate geschikt voor scholieren in het voortgezet onderwijs. Naast de expositie verzorgt de galerie op afspraak een programma over de inhoud en betekenis van het werk van Ad Dekkers. Dus zoek je een onderwerp voor een profiel- of sectorwerkstuk dan kun je bij H48 unieke informatie halen over deze belangwekkende vertegenwoordiger van de geometrische abstractie. De expositie is mogelijk gemaakt dankzij de welwillende medewerking van Piet Augustijn, Arie Brinkman, Henk van Bruggen, Daniel Dekkers, Jan en Ella van Hoorn, An en Matien de Voight en Ria Voormolen-Dekkers.

« terug